Sposób przygotowania:
Szarlotka
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki.
Przygotuj nadzienie:
Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych zetrzyj na tarce do jarzyn i wymieszaj z cynamonem. Jeśli są kwaśne dodaj trochę cukru. Ciasto podziel na 2 części jedną włóż do lodówki a drugą wyłóż na blachę. Na cieście ułóż jabłka i wyrównaj powierzchnię. Pozostałe dobrze schłodzone ciasto zetrzyj na tarce bezpośrednio na jabłka. Szarlotkę piecz 50-60 min w temperaturze 180^C.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem
Przygotuj nadzienie:
Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych zetrzyj na tarce do jarzyn i wymieszaj z cynamonem. Jeśli są kwaśne dodaj trochę cukru. Ciasto podziel na 2 części jedną włóż do lodówki a drugą wyłóż na blachę. Na cieście ułóż jabłka i wyrównaj powierzchnię. Pozostałe dobrze schłodzone ciasto zetrzyj na tarce bezpośrednio na jabłka. Szarlotkę piecz 50-60 min w temperaturze 180^C.
Po wyjęciu posypać cukrem pudrem