Sposób przygotowania:
Zupa z boczniaków z kurczakiem
Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy w paski. Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i dodajemy przygotowane grzyby.
Dusimy grzyby przez ok 4-5 minut i dodajemy do mięsa. Dodajemy też por, pietruszkę i przyprawy (oprócz majeranku).
Marchewkę obieramy i kroimy na wiórki albo ścieramy na tarce. Dodajemy ja do zupy i gotujemy ok 30 min.
Wyjmujemy mięso, obieramy z kości kroimy i wrzucamy do zupy. Dodajemy majeranek.
Z masła i mąki robimy zasmażkę i łączymy ze zupą. Doprawiamy do smaku.
Dusimy grzyby przez ok 4-5 minut i dodajemy do mięsa. Dodajemy też por, pietruszkę i przyprawy (oprócz majeranku).
Marchewkę obieramy i kroimy na wiórki albo ścieramy na tarce. Dodajemy ja do zupy i gotujemy ok 30 min.
Wyjmujemy mięso, obieramy z kości kroimy i wrzucamy do zupy. Dodajemy majeranek.
Z masła i mąki robimy zasmażkę i łączymy ze zupą. Doprawiamy do smaku.