madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Szybka zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybka, pyszna zupa grzybowa

Szybka zupa grzybowa

Składniki:

Szybka zupa grzybowa

 

 

Sposób przygotowania:

Szybka zupa grzybowa
Grzyby opłukać, zalać zimną woda odstawić na kilka godzin, by zmiękły. Pora i cebulę , oczyścić z łupin, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na maśle. Namoczone grzyby odcedzić, pokroić w (dosyć grube)paseczki. Następnie przełożyć dodać pora i cebulę , zalać wodą, w której moczyły się grzyby. Zagotować zupę, dodać 2 kostki grzybowe, szczyptę soli, pieprzu, tymianku i Vegety. Na sam koniec dodać śmietanę wymieszaną z 3 łyżkami wywaru i wszystko dokładnie wymieszać. Zupę można podawać z wcześniej przygotowanymi łazankami.