WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Szybka zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. U mnie zazwyczaj podawana w poniedziałek, gotowana na niedzielnym rosole zamiast tradycyjnej już pomidorowej.

Szybka zupa koperkowa

Składniki:

Szybka zupa koperkowa

 

  • ok 1 l rosołu
  • 8 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • duży pęczek koperku
  • 1 mały serek topiony ziołowy
  • słodka śmietana do smaku

Sposób przygotowania:

Szybka zupa koperkowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy je osobno w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobne piórka i podsmażamy na maśle. Dodajemy do rosołu razem z serkiem topionym i zagotowujemy. Dolewamy słodkiej śmietany i wrzucamy bardzo drobno pokrojony koperek. Doprawiamy do smaku i podajemy z odlanymi z wody ziemniakami.