Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z kurczakiem i kaszka kuskus
Ziemniaki i selera obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa i mięso wrzuć do garnka i zalej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie i kostkę rosołowa. Gotuj wywar około 30 minut. Az warzywa będą miękkie ,a mięso ugotowane .Wyjmij mięso i oddziel od kości pokrój w kostkę i powrotem wrzuć do zupy. Śmietanę rozmieszaj starannie w kubeczku z łyżką mąki, wlej odrobinę gorącego bulionu, aby zahartować śmietanę. Zawartość miseczki cienkim strumieniem wlej do gotującej się zupy, wymieszaj. Koperek umyj, osusz oderwij z łodyżek, posiekaj, wrzuć do zupy. Zdejmij z ognia wsyp dwie łyżki kaszki kuskus i odstaw na 5 minut, aby koperek się sparzył, zupa nabrała smaku a kaszka zmiękła . Dopraw do smaku solą i pieprzem.