Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szybka zupa z mielonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Szybka zupa z mielonego mięsa

Składniki:

Szybka zupa z mielonego mięsa

 

  • 30 dag mielonego mięsa,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 szalotki,
  • 1 por,
  • 20 dag kapusty białej,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 kostki rosołowe,
  • 4 szklanki wody,
  • 1 szt liść laurowy,
  • 4 szt ziela angielskiego,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Szybka zupa z mielonego mięsa
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć mielone mięso. Następnie do mięsa, dodać pokrojoną szalotkę, por i posiekaną białą kapustę, wszystko razem smażyć przez kilka minut. Mięso z warzywami przełożyć do rondelka, wlać gorącą wodę, dodać kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie, musztardę i gotować około 15-20 minut. Ugotowaną zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.