zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Szybki brzoskwiniowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne ciasto brzoskwiniowe.

Szybki brzoskwiniowiec

Składniki:

Szybki brzoskwiniowiec

 

  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl grysiku
  • pół większe szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg dojrzałych brzoskwiń
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Szybki brzoskwiniowiec
Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. W głębokim naczyniu wymieszać cukier, grysik, mąkę i proszek do pieczenia. Podzielić na trzy porcje. Tortownicę o śr. 24 cm posmarować masłem i wsypać jedną porcję składników, następnie ułożyć brzoskwinie i znów suchą porcję itd. Na wierzchu zetrzeć na tarce o dużych oczkach masło. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec godzinę.