Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Szybki chlebek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

do chleba mozemy tez dac ziola,pestki dyni lub tez pokrojona w kostke prazona cebule

Szybki chlebek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szybki chlebek

 

  • 1/2 l zimnej wody
  • 1/2 kostki drozdzy
  • 1 lyzeczka soli(lekko kopowiata)
  • 1/2 lyzeczki miodu
  • 675 g zytniej maki(moze byc pol na pol zytnia z pszenna)
  • 50 g slonecznika

Sposób przygotowania:

Szybki chlebek
Drozdze rozkruszyc i wymieszac z woda miodem i sola,dodac make i slonecznik .Wyrabiac mikserem tak dlugo az ciasto bedzie odchodzilo od scianki miski.Wyrobione ciasto wylozyc do wysmarowanej tluszczem formy i wstawic do zimnego piekarnika.Piec w temperaturze 200-220° okolo 1 godziny
Szybki chlebek
Etap 1

Tagi:

mak