eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1360]

Szybki gulasz Eli z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Została mi ćwiartka kurczaka paprykowego z sosem i tylna ćwiartka kurczaka z zupy. Więc przygotowałam szybki gulasz z papryką.

Szybki gulasz Eli z papryką

Składniki:

Szybki gulasz Eli z papryką

mięso

  • 1 ćwiartka kurczaka paprykowego z sosem z poprzedniego obiadu
  • 1 ćwiartka tylna kurczaka gotowanego z zupy

warzywa

pozostałe składniki

dodatki

  • makaron świderki tri kolor

Sposób przygotowania:

Szybki gulasz Eli z papryką

przygotowanie składników

Szybki gulasz Eli z papryką
Obraną cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Szybki gulasz Eli z papryką
Opłukaną i osuszoną paprykę pokroić w słupki.

Paprykę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ papryki pokroić w słupki.

przygotowanie składników cd

Szybki gulasz Eli z papryką
Oddzielone od kości mięso pokroić w kostkę.

Mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

przygotowanie gulaszu

Szybki gulasz Eli z papryką
Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę, czosnek i paprykę.

Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę z czosnkiem i chwilę smażyć. Do cebuli z czosnkiem dodać paprykę i razem smażyć aż papryka będzie al dente.

przygotowanie gulaszu cd

Szybki gulasz Eli z papryką

Dodać mięso i chwilę smażyć razem. Do gulaszu dodać sos z kurczaka, doprawić solą i pieprzem do smaku i wszystko razem zagotować.

przygotowanie gulaszu

Szybki gulasz Eli z papryką

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Rozłożyć makaron na talerzach i na ,środek nałożyć gulasz. Można całość wymieszać na talerzu. Smacznego!