Sposób przygotowania:
Szybki gulasz Eli z paprykąprzygotowanie składników
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ papryki pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie gulaszu
Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę z czosnkiem i chwilę smażyć. Do cebuli z czosnkiem dodać paprykę i razem smażyć aż papryka będzie al dente.
przygotowanie gulaszu cd
Dodać mięso i chwilę smażyć razem. Do gulaszu dodać sos z kurczaka, doprawić solą i pieprzem do smaku i wszystko razem zagotować.
przygotowanie gulaszu
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Rozłożyć makaron na talerzach i na ,środek nałożyć gulasz. Można całość wymieszać na talerzu. Smacznego!
gusia1000