Sposób przygotowania:
Szybki makowiec na kruchym spodzie
Składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy do połączenia.
Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę.
Masa makowa;
Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania,orzechy laskowe mielone,bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę.
Masa makowa;
Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania,orzechy laskowe mielone,bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.