Sposób przygotowania:
Szybki obiad
Do garnka wlewamy ok. 0,5 litra wody, wrzucamy kostkę rosołową i dodajemy koncentrat pomidorowy. W międzyczasie pierś z kurczaka porcjujemy i smażymy jak kotlety schabowe . Gdy woda zagotuje się wrzucamy kotlety do garnka. Pieczarki kroimy w talarki, a cebulę w wiórki.Wszystko wkładamy do kotletów. Dodajemy również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekaną drobno pietruszkę. W razie potrzeby dolać wody. Wszystko dusić pod przykryciem ok. 10 minut, następnie ser zetrzeć na tarce o dużych otworach i posypać na wierz przygotowywanego dania. Podusić jeszcze ok.10 minut aż cebula i pieczarki będą miękkie.
Takie danie możemy podawać z ziemniakami i surówką z białej kapusty. PYCHA
Takie danie możemy podawać z ziemniakami i surówką z białej kapusty. PYCHA
Karolina Galli