Sposób przygotowania:
Szybki obiad dla zabieganych
Mięso myjemy i kroimy wzdłuż fileta tworząc nie za grube kotleciki.Drewnianą deskę wkładamy do foliowej torebki,podobnie robimy z tłuczkiem do mięsa,tak zafoliowanymi przyrządami rozbijamy delikatnie nasze kotleciki,uważając by nie przeciąć fileta.Bułkę tartą mieszamy z potłuczonymi drobniutko płatkami.W między czasie obieramy ziemniaczki i kroimy na frytki,wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy do zrumienienia.W czasie gdy nasze frytki się smażą,my smażymy nasze schabowe,maczając je dokładnie w rozmąconym jajku z przyprawami i panierując w bułce kładziemy na gorący tłuszcz.Smażymy na złoty kolor.Usmażone w tym czasie frytki,solimy do smaku i posypujemy gorące od razu tartym serem.
Podajemy z ulubioną surówką.
SMACZNEGO.
Podajemy z ulubioną surówką.
SMACZNEGO.
IwonaF
A to ciekawe! Jest jeszcze jakiś "międzyczas"?
:)))
Sarenka
hoffija44
Iwona F w między czasie siedzi bezczynnie , a mogłaby obrac ziemniaczki i pokroić na frytki :)))
hoffija44
A.B.