Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z czerwoną soczewicą i kalarepką
Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez około 45 minut. Następnie wyjmujemy mięso z wywaru.
Selera i ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę oraz marchewkę kroimy w półplasterki. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut.
Soczewicę płuczemy na sicie i wrzucamy do garnka razem z kalarepką pokrojoną w kostkę. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy posiekany koperek oraz przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku pieprzem.
Selera i ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę oraz marchewkę kroimy w półplasterki. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 5 minut.
Soczewicę płuczemy na sicie i wrzucamy do garnka razem z kalarepką pokrojoną w kostkę. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy oczyszczonego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy posiekany koperek oraz przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku pieprzem.