Sposób przygotowania:
Szybki sernik wg GosiETAP 1:
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
ETAP 2:
Po czym do piany dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy, aż masa będzie puszysta.
ETAP 3:
Następnie do masy wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy i średnicy ok. 20 cm. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt studzimy.
ETAP 4:
Obie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance wody i studzimy. Twaróg przekładamy do miski i dodajemy cukier puder, miksujemy. Miksując, wlewamy przestudzoną galaretkę.
ETAP 5:
Trochę masy rozsmarowujemy na biszkopcie, po czym układamy ptasie mleczko i wylewamy resztę masy serowej. Wkładamy do lodówki, aby masa mocno stężała.