Sposób przygotowania:
Szybki sernik z nektarynkami
Ciastka kruche rozdrobnić i wsypać je do formy od ciast na zimno.
Do szklanego naczynia wsypać 1 łyżkę żelatyny, zalać 2 łyżkami zimnej wody, poczekać aż napęcznieje, wlać 300 ml wrzątku, jednocześnie wsypać opakowanie galaretki brzoskwiniowej, wymieszać aż się wszystko rozpuści, wystudzić i wstawić do lodówki aby stężała.2 nektarynki pokroić w kostkę, a jedna w cienkie plasterki. Do miski przełożyć całe opakowanie serka homogenizowanego, dodać 1 łyżeczkę cukru pudru i 2/3 tężejącej galaretki, dokładnie połączyć składniki za pomocą trzepaczki, wsypać pokrojone w kostkę nektarynki i delikatnie wymieszać, wlać do formy i wyrównać powierzchnię. Ułożyć plasterki nektarynek, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wyjąć, postawić na talerzu i pozwolić by sernik delikatnie spłynął na talerz odklejając sie od formy.
Do szklanego naczynia wsypać 1 łyżkę żelatyny, zalać 2 łyżkami zimnej wody, poczekać aż napęcznieje, wlać 300 ml wrzątku, jednocześnie wsypać opakowanie galaretki brzoskwiniowej, wymieszać aż się wszystko rozpuści, wystudzić i wstawić do lodówki aby stężała.2 nektarynki pokroić w kostkę, a jedna w cienkie plasterki. Do miski przełożyć całe opakowanie serka homogenizowanego, dodać 1 łyżeczkę cukru pudru i 2/3 tężejącej galaretki, dokładnie połączyć składniki za pomocą trzepaczki, wsypać pokrojone w kostkę nektarynki i delikatnie wymieszać, wlać do formy i wyrównać powierzchnię. Ułożyć plasterki nektarynek, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wyjąć, postawić na talerzu i pozwolić by sernik delikatnie spłynął na talerz odklejając sie od formy.