Sposób przygotowania:
Sernik rumowy z rodzynkami
Rodzynki zalej rumem i odstaw je na 3 godziny do namoczenia. Utrzyj miękkie masło z cukrem trzcinowym po czym dodawaj po jednym jajku, do tak powstałej masy stopniowo zacznij dodawać zmielony twaróg oraz budyń.
Na koniec do masy sernikowej dodaj wcześniej namoczone rodzynki z całym rumem który nie został przez nie wchłonięty.
Dno tortownicy wyłóż warstwą biszkoptów po czym zalej je masą serową, gotowy sernik posyp płatkami migdałów i piecz w 150 stop przez półtorej godziny.
Na koniec do masy sernikowej dodaj wcześniej namoczone rodzynki z całym rumem który nie został przez nie wchłonięty.
Dno tortownicy wyłóż warstwą biszkoptów po czym zalej je masą serową, gotowy sernik posyp płatkami migdałów i piecz w 150 stop przez półtorej godziny.
zbysiowa