Sposób przygotowania:
Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
Dzień przed przygotowaniem sobetu, kroimy banana, skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do woreczka i mrozimy całą noc. Rozmrażamy szpinak. Na drugi dzień rano, wyjmujemy banana z zamrażalki. Szpinak odsączamy z wody.
Gruszkę myjemy i obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny. Do pojemnika wkładamy banana, gruszkę, szpinak i wlewamy wodę oraz sok z cytryny. Dokładnie blendujemy.
Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Mieszamy co godzine najmniej 4 razy.
Polewa:
Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej.
Gruszkę myjemy i obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny. Do pojemnika wkładamy banana, gruszkę, szpinak i wlewamy wodę oraz sok z cytryny. Dokładnie blendujemy.
Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Mieszamy co godzine najmniej 4 razy.
Polewa:
Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej.