Szybki torcik jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wymieszać wszystkie sypkie składniki, podzielić na 3 części. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.

Szybki torcik jabłkowy

Składniki:

Szybki torcik jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Szybki torcik jabłkowy
Wymieszać wszystkie sypkie składniki, podzielić na 3 części.

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.

Tortownicę wysmarować tłuszczem.

Produkty układać w tortownicy warstwowo:

– część produktów sypkich

– jabłka

– produkty sypkie

– jabłka

– produkty sypkie.

Na wierzch zetrzeć na tarce masło lub margarynę.

Torcik piec w nagrzanym piekarniku około 50-60 minut.

Po wystudzeniu tort można polukrować lub polać dowolną polewą.