Sposób przygotowania:
Szybki torcik jabłkowy
Wymieszać wszystkie sypkie składniki, podzielić na 3 części.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.
Tortownicę wysmarować tłuszczem.
Produkty układać w tortownicy warstwowo:
– część produktów sypkich
– jabłka
– produkty sypkie
– jabłka
– produkty sypkie.
Na wierzch zetrzeć na tarce masło lub margarynę.
Torcik piec w nagrzanym piekarniku około 50-60 minut.
Po wystudzeniu tort można polukrować lub polać dowolną polewą.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.
Tortownicę wysmarować tłuszczem.
Produkty układać w tortownicy warstwowo:
– część produktów sypkich
– jabłka
– produkty sypkie
– jabłka
– produkty sypkie.
Na wierzch zetrzeć na tarce masło lub margarynę.
Torcik piec w nagrzanym piekarniku około 50-60 minut.
Po wystudzeniu tort można polukrować lub polać dowolną polewą.