Sposób przygotowania:
Torcik kakaowy z mascarpone
Trzy blaty kakaowe biszkoptowe nasączyć ponczem: powidła wymieszać letnią wodą na dość rzadkie, łyżką nasączyć na dużym, płaskim talerzu blat biszkoptu, potem po kolei dwa następne.
Składniki na krem zimne z lodówki - w pojemniku mikserem ubić na sztywno śmietanę 30%, pod koniec dodać cukier puder.
Do bitej śmietany dodawać porcjami mascarpone i mikserem na średnich obrotach łączyć składniki na krem gęsty, na sam koniec rozpuszczoną żelatynę, szybko wymieszać z kremem.
Szybko smarować kremem blat biszkoptu, nakryć następnym i ponownie nakryć ostatnim blatem biszkoptu.
Resztę kremu rozsmarować na wierzchu i wokoóo0 torciku, posypać kakao wsypanym do siteczka, schować do lodówki.
Składniki na krem zimne z lodówki - w pojemniku mikserem ubić na sztywno śmietanę 30%, pod koniec dodać cukier puder.
Do bitej śmietany dodawać porcjami mascarpone i mikserem na średnich obrotach łączyć składniki na krem gęsty, na sam koniec rozpuszczoną żelatynę, szybko wymieszać z kremem.
Szybko smarować kremem blat biszkoptu, nakryć następnym i ponownie nakryć ostatnim blatem biszkoptu.
Resztę kremu rozsmarować na wierzchu i wokoóo0 torciku, posypać kakao wsypanym do siteczka, schować do lodówki.