Sposób przygotowania:
Szybki torcik na urodzinyPieczenie biszkoptów
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, po czym wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto podzielić na trzy równe części.
Do każdej wsypać po troszkę barwnika w proszku. przełożyć do tortownicy i każdy biszkopt piec ok.10-15 min w 160 C. po upieczeniu biszkopty wyjąć z tortownicy i zostawić aby wystygły. Dobrze je nasączyć np. herbatą.
Krem czekoladowy zmiksować z mlekiem-tak jak podano na opakowaniu, wstawić na chwilę do lodówki.
Krem
Gdy krem czekoladowy trochę się schłodzi wyłożyć połowę na krążek biszkoptowy.
Przekladanie
Pozostałą część kremu rozsmarować na biszkopcie po czym przykryć pozostałym krążkiem, wstawić do chłodu.
Wykończenie
Krem waniliowy przygotować tak jak podano na opakowaniu, schłodzić chwilę po czym rozsmarować równo na wierzchu tortu oraz posmarować boki. Biszkoptami obłożyć boki tortu i ponownie wstawić do chłodu.
Zdobienie
Udekorować tort dowolnie, np.pisakami cukrowymi, wstawić do lodówki
Chlodzenie
Gdy tort się schłodzi można podawać. Smacznego!!