Sposób przygotowania:
Torcik urodzinowy
Przygotować biszkopt: Ubić białka z dodatkiem cukru, dodać żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, wsypać kakao i wymieszać, wylać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, piec ok.40 minut w 160-180 c. Pozostawić do wystygnięcia, po czym przekroić na pół. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać masło, chwilę praażyć, dodając suchą galaretkę mieszać i jeszcze chwilę smażyć, po czym ostudzić. Budynie ugotować na mleku , ostudzone zmiksować z rozmiękczonym masłem. Galaretki do dekoracji rozpuścic i odstawić do stężenia. Krem przygotować tak jak podano na opakowaniu. Przełożenie tortu: biszkopt, na to masa jabłkowa, masa budyniowa, biszkopt. Posmarować kremem, posypać posypką i udekorować galaretką i wstawić do lodówki.