Szybki tort Alberta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczny tort Alberta i na co dzień i od święta

Szybki tort Alberta

Składniki:

Szybki tort Alberta

 

  • Składniki:
  • 2 paczki albertów
  • 35 dag masła
  • 25 dag cukru pudru
  • 3 żółtka
  • smażona skórka pomarańczowa
  • sok 1 cytryny do smaku
  • 2 łyżki kakao
  • 2 wafle andruty
  • smażona skórka pomarańczowa i kilka orzechów do przybrania

Sposób przygotowania:

Szybki tort Alberta
Przygotowanie:
Zemleć w maszynce do mięsa dokładnie alberty.Utrzeć następnie masło z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać dalej ucierając po 1 żółtku i zmielone alberty.Podzielić masę na dwie części.Do jednej dodać kakao,a do drugiej drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i kilka kropli soku cytrynowego.Na jednym andrucie rozsmarować masę jasną,na drugiej po uprzednim przykryciu ciemną masę.Można ozdobić tort paskami skórki z pomarańczy i orzechami.

Tagi:

tort