Sposób przygotowania:
Szybki tort Alberta
Przygotowanie:
Zemleć w maszynce do mięsa dokładnie alberty.Utrzeć następnie masło z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać dalej ucierając po 1 żółtku i zmielone alberty.Podzielić masę na dwie części.Do jednej dodać kakao,a do drugiej drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i kilka kropli soku cytrynowego.Na jednym andrucie rozsmarować masę jasną,na drugiej po uprzednim przykryciu ciemną masę.Można ozdobić tort paskami skórki z pomarańczy i orzechami.
Zemleć w maszynce do mięsa dokładnie alberty.Utrzeć następnie masło z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać dalej ucierając po 1 żółtku i zmielone alberty.Podzielić masę na dwie części.Do jednej dodać kakao,a do drugiej drobno pokrajaną skórkę pomarańczową i kilka kropli soku cytrynowego.Na jednym andrucie rozsmarować masę jasną,na drugiej po uprzednim przykryciu ciemną masę.Można ozdobić tort paskami skórki z pomarańczy i orzechami.