Sposób przygotowania:
Szybki Tort Urodzinowy
Biszkopty: Ubijamy białka z cukrem dodajemy żółtka z proszkiem do pieczenia i na końcu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Pieczemy 35 min. Tak samo następny biszkopt tylko z dodatkiem kakao. Masy: W dwóch naczyniach robimy masy – ajerkoniak i czekoladową - według przepisu na opakowaniu tzn zawartość torebki wsypujemy do zimnego mleka i ubijamy mikserem, aż masa będzie sztywna. (W zależności od rodzaju masy). Każdy biszkopt kroimy na 3 części, nasączamy herbatą z cytryną (jak tort dla dorosłych możemy dodać alkohol) i przekładamy masą – na przemian – raz masa ajerkoniak, krążek biszkoptu, masa czekoladowa itd. Tort smarujemy masą ze wszystkich stron i obsypujemy wiórkami kokosowymi - chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy. Taki tort możemy zrobić w ostatniej chwili bez wcześniejszych przygotowań. Oczywiście masy mogą być dowolne, dostępne w sklepach różnych firm.