Sposób przygotowania:
Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą
Paprykę oczyścić i pokroić w grubsze paski, natomiast marchewkę w cienkie plasterki.
Oba rodzaje warzyw umieścić w garnku z odrobiną oleju i zacząć dusić - pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Cebulę pokroić w piórka, zarumienić na rozgrzanym tłuszczu i lekko posolić.
Kiełbasę pokroić na większe kawałki i podsmażyć na patelni.
Do lekko miękkich warzyw - dodać cebulę z kiełbasą.
Całość dusić przez kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz z przyprawami.
Wszystko razem ponownie chwilę poddusić i doprawić według smaku.
Oba rodzaje warzyw umieścić w garnku z odrobiną oleju i zacząć dusić - pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Cebulę pokroić w piórka, zarumienić na rozgrzanym tłuszczu i lekko posolić.
Kiełbasę pokroić na większe kawałki i podsmażyć na patelni.
Do lekko miękkich warzyw - dodać cebulę z kiełbasą.
Całość dusić przez kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz z przyprawami.
Wszystko razem ponownie chwilę poddusić i doprawić według smaku.
gusia1000