Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1015]

Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 320
         
ocena: 5/5 głosów: 1

A'la leczo smakuje rewelacyjnie. Jako dodatek do niego - polecam świeże pieczywo, ale bywa, że moje a'la leczo mieszam z makaronem.

Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą

Składniki:

Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą

 

  • 3 białe kiełbaski parzone (spore)
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 marchewka (duża)
  • 2 cebule
  • 1 słoiczek (180g) koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku (płaska)
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • papryka ostra (wg smaku)
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą
Paprykę oczyścić i pokroić w grubsze paski, natomiast marchewkę w cienkie plasterki.

Oba rodzaje warzyw umieścić w garnku z odrobiną oleju i zacząć dusić - pod przykryciem na niewielkim ogniu.

Cebulę pokroić w piórka, zarumienić na rozgrzanym tłuszczu i lekko posolić. 

Kiełbasę pokroić na większe kawałki i podsmażyć na patelni.

Do lekko miękkich warzyw - dodać cebulę z kiełbasą.

Całość dusić przez kilka minut, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym oraz z przyprawami.

Wszystko razem ponownie chwilę poddusić i doprawić według smaku.