Sposób przygotowania:
Szybkie bułki z musztardą
W średnim naczyniu połączyć drożdże z ciepłą wodą, olejem, cukrem, miodem i musztardą - wymieszać na jednolity płyn. Dodać trochę mąki i odstawić na kilka minut.
W misce połaczyć mąkę pszenną z rozczynem i dodać otręby, ulubione zioła lub przyprawy - zagnieść ciasto i podzielić na 10 równych kawałków. Uformować zgrabne bułeczki i naciąć w dowolny sposób. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut, żeby trochę podrosły.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 180*C z termoobiegiem, wsunąć blachę i piec ok. 20-25 minut, aż bułeczki ładnie się zarumienią. Przełożyć na kratk i ostudzić.
W misce połaczyć mąkę pszenną z rozczynem i dodać otręby, ulubione zioła lub przyprawy - zagnieść ciasto i podzielić na 10 równych kawałków. Uformować zgrabne bułeczki i naciąć w dowolny sposób. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut, żeby trochę podrosły.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 180*C z termoobiegiem, wsunąć blachę i piec ok. 20-25 minut, aż bułeczki ładnie się zarumienią. Przełożyć na kratk i ostudzić.