Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto jabłkowo - borówkowe1.
Do miski wbić całe jajka oraz dosypać cukier, zmiksować na jednolitą masę.
2.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę tortową i ponownie zmiksować.
3.
Wlać olej z pestek winogron cały czas miksując.
4.
Wsypać proszek do pieczenia i znowu zmiksować.
5.
Małą blaszkę ( 24 x 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, a potem przelać ciasto.
6.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, a potem poukładać na cieście. Wierzch posypać borówkami.
7.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut do tzw. "suchego patyczka".
8.
Wystudzić na kratce.
9.
Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem.
10.
Smacznego !