Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto kakaowe
Ciasto: Palmę roztopić i przestudzić. Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Dodać do nich jajko,dowolny dżem (ja użyłam domowego dżemu ze śliwek węgierek),kefir i roztopioną palmę. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm). Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem). Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić, a następnie przekroić na 2 płaty. Jeden płat ciasta umieścić z powrotem w tortownicy. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, fix do ubijania śmietany i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto w tortownicy, przykryć drugim płatem ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto polać dowolną polewą czekoladową (ja użyłam domowej) i dowolnie udekorować (do dekoracji użyłam wiórek zrobionych z czekolady mlecznej z nadzieniem toffi).