Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z masą mleczną
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier a następnie żółtka. Następnie dodać przesiane obie mąki z proszkiem oraz kakao i olej i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st przez 25 min. Po upieczeniu ostudzić i przekroić wzdłuż na dwie części. Masa: Zwykłe mleko zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym, a następnie pozostawić do ostudzenia. Masło utrzeć na puch, następnie dolewać wystudzone mleko z cukrem ciągle ucierając. Na koniec wsypać mleko w proszku i dokładnie utrzeć na jednolitą, puszystą masę. Jedną część ciasta posmarować masą i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.