Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z serem
Do garnka dajemy wodę, 12,5 dkg masła, 1 szkl cukru, i kakao. Wszystko gotujemy i chłodzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Ser mielimy. Dodajemy 4 żółtka. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec dajemy pianę i mieszamy. Do miski dajemy 12,5 dkg masła, 3 żółtka i 1 szkl cukru. Ucieramy. Następnie dodajemy zmielony ser. Mannę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy. Kakaowe ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę. Na niego łyżką nakładamy masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 45 minut.