Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z galaretką.
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta razem z kakao i mieszamy. Biszkopty kroimy w paseczki i wrzucamy do ciasta. Mieszamy. Pieczemy ok 30-40 min w 160-180 stopniach. Po upieczeniu kroimy ciasto na dwie części.
Przygotowujemy krem.Z mleka, cukru waniliowego i obu rodzaji mąki gotujemy budyń. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ostudzony budyń, ciągle ucierając. Dzielimy krem na 3 części.
Galaretkę przyrządzamy wcześniej według przepisu na opakowaniu i wstawiamy do lodówki. Po stężeniu kroimy ją w kostkę.
Przekladamy ciasto: kładziemy jedną jego część, 1/3 kremu budyniowego, posypujemy galaretką, znów kładziemy 1/3 kremu. Przykrywamy drugą częścią ciasta, smarujemy pozostałą częścią kremu. Polewamy gotową polewą lub posypujemy kakao.
Przygotowujemy krem.Z mleka, cukru waniliowego i obu rodzaji mąki gotujemy budyń. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ostudzony budyń, ciągle ucierając. Dzielimy krem na 3 części.
Galaretkę przyrządzamy wcześniej według przepisu na opakowaniu i wstawiamy do lodówki. Po stężeniu kroimy ją w kostkę.
Przekladamy ciasto: kładziemy jedną jego część, 1/3 kremu budyniowego, posypujemy galaretką, znów kładziemy 1/3 kremu. Przykrywamy drugą częścią ciasta, smarujemy pozostałą częścią kremu. Polewamy gotową polewą lub posypujemy kakao.