Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto truskawkowe
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku oraz po troszeczku cukru. Nadal miksując dodajemy olej oraz mąkę. Na końcu wsypujemy proszek do pieczenia oraz wlewamy ocet. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 35-40 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu zdejmujemy papier. Jedną galaretkę oraz żelatynę rozpuszczamy w szklance wrzątku. Odstawiamy do przestudzenia. Śnieżkę ubijamy na sztywno z mlekiem. Wlewamy tężejącą galaretkę, miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Truskawki układamy na stężonej piance. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki, aby galaretka stężała.