Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z porzeczkami
Porzeczki myjemy i suszymy dokładnie z wody. Suche odrywamy od gałązek i posypujemy łyżką mąki ( odebraną z 2 szklanek, nie dodatkowo ilość) delikatnie najlepiej przez potrząsanie mieszamy. Margarynę, tudzież palmę rozpuszczamy i studzimy. Całe jajka ubijamy z cukrem, tak długo, aż masa zbieleje. Dodajemy stopniowo pozostałą mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na końcu nie przerywając ucierania, cienkim strumienie wlewamy tłuszcz, mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na górę, w miarę równomiernie wysypujemy owoce. Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 30-35 minut do suchego patyczka. Upieczone i gorące ciasto posypujemy cukrem pudrem
Alex_M