Sposób przygotowania:
Muffinki z porzeczkami i aromat.kruszonk
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli i wymieszać. Odłożyć na bok. Porzeczki umyć, osuszyć i obrać z gałązek. Do drugiej miski przełożyć masło i utrzeć na puch z cukrem. Dodać ekstrakt. Następnie dodawać po jednym jajku i dobrze wymieszać mikserem. Następnie stopniowo wsypywać mąkę i łyżką wymieszać do połączenia składników. Dodać śmietanę i także ją wmieszać w ciasto. Na koniec przełożyć porzeczki i delikatnie wymieszać. Do foremek silikonowych nakładać ciasto do wysokości 2/3 foremki. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Kruszonka: Masło roztopić. Do miseczki przełożyć cukier cynamonowy oraz zmielone migdały, zalać gorącym masłem i wymieszać widelcem.Po łyżce kruszonki nakładać na ciasto. Muffinki wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciastka na 3 minuty. Potem wyjąć z piekarnika, wystudzić i wyjąć z foremek. Smacznego!