junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Ciasto z czerwonych porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i proste ciasto które piecze się tylko 30 min

Ciasto z czerwonych porzeczek

Składniki:

Ciasto z czerwonych porzeczek

 

  • 2 lub 3 garści czerwonych porzeczek
  • 3/4 margaryny do pieczenia
  • 7 łyżek mąki tortowej
  • 7 łyżek cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 jajka

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z czerwonych porzeczek
Margarynę roztopić z cukrem na małym ogniu. Do miseczki wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz dodajemy jajka. Dokładnie mieszamy. Gdy margaryna przestygnie dodajemy ją do ciasta i mieszamy. Potem dodajemy umyte i wysuszone porzeczki i znowu mieszamy. Blachę smarujemy resztką margaryny i obsypujemy bułką tartą przekładamy ciasto. Nagrzewamy piekarnik do 16 stopni i pieczemy 30 min.

Tagi:

jajko jajka