Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z wisienkami
Jaja wybij do jakiegoś naczynia. Wiśnie bez pestek odsącz na sitku. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Najpierw możesz ją przesiać. Cukier puder połączyć w jednym naczyniu razem z margaryną i ucierać. Gdy margaryna będzie już roztarta z cukrem na gładką masę dodać jajka. Ciągle ucierając wsypać mąkę. W dalszym ciągu ucierać. Na samym końcu wlej mleko. Gdy całość utworzy gładką masę ciasto należy wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Na wierzchu należy ułożyć wiśnie. Piec około 40 minut w temp. 150 st. C. Po upieczeniu ciasta trzeba je wystudzić. W celu zrobienia lukru należy połączyć 2 łyżki wrzącej wody z cukrem pudrem i ucierać na gładką masę, tak aby nie pozostały grudki cukru pudru. Gdy ciasto będzie już wystudzone trzeba posmarować wierzch lukrem.