Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kakaowiec z wisienkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kakaowo-biszkoptowe ciasto z wisienkami

Kakaowiec z wisienkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kakaowiec z wisienkami

 

  • 1 szklanka białek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki maki tortowej
  • 1/2 szklanki maki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 budyń czekoladowy
  • 1 szczypta soli
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1/4 kg mrożonych wiśni

Sposób przygotowania:

Kakaowiec z wisienkami
Białka wlać do wysokiego pojemnika dodać sól i cukier.Ubić na lśniącą pianę .Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia ,budyniem, kakao i mąką ziemniaczaną .Wymieszać drewnianą łyżką z białkami .Na koniec wlać olej ,wymieszać i przelać na blaszkę( u mnie tortownica o śr. 26 cm z kominkiem)wyłożoną papierem do pieczenia.Na wierzchu po cieście rozłożyć wiśnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 30-40 minut.
Kakaowiec z wisienkami
Ciasto kakaowe z wisienkami jest włożone do piekarnika i pozostało czekać na efekt końcowy
Kakaowiec z wisienkami
Na zdjęciu pokazane jest upieczone ciasto z wiśniami
Kakaowiec z wisienkami
Etap 3

Tagi:

mak