Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Szybkie domowe krówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wspaniałe, szybkie, domowe krówki, dziecinnie proste i bardzo smaczne

Szybkie domowe krówki

Składniki:

Szybkie domowe krówki

 

  • szklanka mleka
  • szklanka cukru
  • 1/4 kostki margaryny
  • do wyboru: cukier waniliowy, aromat waniliowy albo aromat karmelowy

Sposób przygotowania:

Szybkie domowe krówki
Na patelni albo w szerokim garnku roztapiamy margarynę - musi być to szeroki garnek żeby powierzchnia odparowywania była duża, wtedy szybciej się robi. Dodajemy cukier, mieszamy dokładnie, wlewamy mleko. Albo wsypujemy cukier waniliowy, albo dodajemy waniliowy lub karmelowy aromat - ilosc wedle uznania, ale kilka kropel wystarczy moim zdaniem. Mieszamy aż zawartosć patelni zacznie się pienić. Gdy będzie się rumienić, zdejmujemy z ognia i wylewamy do mokrej formy, może to być rownie dobrze głęboki talerz. Kiedy ostygnie, wkładamy masę do lodówki aby stwardniała, potem kroimy - ja używam do tego drewnianego nożyka, w tej sprawie sprawdza się najlepiej :)