niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Szybkie duszone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste brokuły z cukinią i fasolką szparagową będą idealnym dodatkiem do dań mięsnych

Szybkie duszone warzywa

Składniki:

Szybkie duszone warzywa

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie duszone warzywa
Warzywa umyć i pokroić, brokuł na małe różyczki ,a pozostałe warzywa w paseczki. Zagotować wywar i do niego dodać rozmieszaną mąkę z dwiema łyżkami wody wszystko zagotować i podgotować aż wywar zgęstnieje, dodać do sosu przygotowane warzywa i gotować około 2 minut nie dłużej ponieważ warzywa powinny pozostać kruche i tak przygotowane warzywa natychmiast podawać na stół można je udekorować świeżą papryczką chili bardzo drobno posiekaną.

Tagi:

cukinia