Sposób przygotowania:
Szybkie jedzonko
Mięso obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki jeśli trzeba obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy dość mocno tłuszcz i przesmażamy pieczarki razem z pokrojoną cebulą. Dodajemy mięso i oprószamy solą i pieprzem. Można też przyprawą kuchenną a następnie mąką. Podlewamy troszkę wodą i razem przez chwilę dusimy.
Jajka wybijamy, rozbełtujemy i dodajemy wodę i mąkę. Wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste jeśli nie jest dodajemy mąkę. Przygotowane ciasto nabieramy łyżką maczaną w wodzie i kładziemy na osolony wrzątek. Chwilę po wypłynięciu kluseczek na wierzch wybieramy na talerz łyżką cedzakową.
Polewamy a właściwie okraszamy przygotowanym sosem
Jajka wybijamy, rozbełtujemy i dodajemy wodę i mąkę. Wszystko mieszamy. Ciasto powinno być gęste jeśli nie jest dodajemy mąkę. Przygotowane ciasto nabieramy łyżką maczaną w wodzie i kładziemy na osolony wrzątek. Chwilę po wypłynięciu kluseczek na wierzch wybieramy na talerz łyżką cedzakową.
Polewamy a właściwie okraszamy przygotowanym sosem