Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem i cynamonową kruszonką
Najpierw musimy przygotować kruszonkę - wszystkie składniki kruszonki mieszamy razem, rozcierając łyżką, a najlepiej rozgniatać palcami. Zanim przygotujemy muffinki, można kruszonkę wstawić do lodówki. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałeczki. W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki- mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i cukier trzcinowy. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z olejem i zsiadłym mlekiem. Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko mieszamy. Wrzucamy pokrojony rabarbar. Nakładamy do foremek muffinkowych do 2/3 wysokości. Wierzch posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 190 stopni C. Upieczone muffinki można posypać cukrem pudrem, ja nawet nie zdążyłam posypać, zniknęły z talerzy jeszcze zanim zdążyły ostygnąć. Z tej porcji wyszło mi 20 muffinek. SMACZNEGO :)