Sposób przygotowania:
Szybkie pierniczki
Miód, cukier i margarynę rozpuścić oraz przestudzić, mąkę przesiać i na sucho wymieszać z sodą oraz przyprawą do pierników, jajka lekko ubić.Do letniego miodu dodać suche składniki i jajka, zagnieść gładkie ciasto ja je schłodziłam około 2 godzin po tym czasie cienko rozwałkować i foremkami wyciąć kształty, pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 min w temp. 180 st.
Lukier: Białko ze sparzonego jajka lekko ubić samo, następnie dodać sok cytrynowy i cukier puder, cały czas ubijając ja robię to 1 końcówką w ręcznym robocie, cukier dodajemy w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednią gęstość lukru, a wszystko zależy od wielkości białka.
Wystudzone pierniczki dowolnie udekorować lukrem białym lub zabarwić barwnikami spożywczymi i zostawić do wyschnięcia.
Lukier: Białko ze sparzonego jajka lekko ubić samo, następnie dodać sok cytrynowy i cukier puder, cały czas ubijając ja robię to 1 końcówką w ręcznym robocie, cukier dodajemy w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednią gęstość lukru, a wszystko zależy od wielkości białka.
Wystudzone pierniczki dowolnie udekorować lukrem białym lub zabarwić barwnikami spożywczymi i zostawić do wyschnięcia.
kurka79
edytaha
zbysiowa
iziona
kołczu