Sposób przygotowania:
Szybkie racuszki z dyniąETAP 1
 
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy.
ETAP 2
 
Do ubitej, puszystej masy wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz wlewamy mleko.
ETAP 3
 
Całość miksujemy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię.
ETAP 4
 
Ponownie mieszamy ciasto. Powinno być gęste, ale lejące. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta.
ETAP 5
 
Racuszki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 
Przed podaniem placuszki oprószamy cukrem pudrem. Podajemy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SylaUla
gusia1000