mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Szybkie risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu risotto.

Szybkie risotto

Składniki:

Szybkie risotto

 

  • 400 g ryżu
  • 250 g kiełbasy
  • 200 g ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 1 marchew
  • 5 cebul
  • 150 g zielonego groszku z puszki
  • odrobina wina
  • tłuszcz
  • 1 pietruszka z natką
  • sól, pieprz
  • bazylia
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Szybkie risotto
Na początku cebulę obieramy a następnie siekamy. Marchewkę oraz pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w słupki, a następnie smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy cebulę. Kiełbasę oraz mięso rozdrabniamy i wrzucamy na patelnię. Gdy mięso się zarumieni, dodajemy do niego zielony groszek, podlewamy winem i przprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz majerankiem. Dusimy przez 5 minut. Ryż gotujemy i wykładamy na talerze. Zawartość patelni wykładamy na ryż. Posypuejym wierzch posiekaną natką pietruszki.