Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Szybkie Risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie i bardzo pyszne danie obiadowe

Szybkie Risotto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybkie Risotto

 

  • 0,3 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 cebula
  • 2 szklanki ryżu
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pomidory
  • kilka ogórków konserwowych
  • 0,15 kg sera gouda
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, czosnek i Vegeta do smaku
  • woda

 

Sposób przygotowania:

Szybkie Risotto
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do smażącej się cebuli, smażyć razem przez kilka minut. Do podsmażonych składników dodać ryż, zalać wodą, przyprawić i dodać kostkę bulionową, zagotować. Doprowadzić do odparowania całej wody, gdy to nastąpi dodać do potrawy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórki oraz starty na tarce żółty ser. Wymieszać i podawać.
Szybkie Risotto
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do smażącej się cebuli, smażyć razem przez kilka minut.
Szybkie Risotto
Do podsmażonych składników dodać ryż, doprawić.
Szybkie Risotto
Risotto zalać wodą, dodać kostkę bulionową, zagotować.
Szybkie Risotto
Doprowadzić do odparowania całej wody, gdy to nastąpi dodać do potrawy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórki oraz starty na tarce żółty ser. Wymieszać i podawać.