Sposób przygotowania:
Szynka drobiowa z szynkowara
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na grubsze kawałki.
Następnie każdy kawałek mięsa rozbić, tłuczkiem do mięsa.
Przełożyć mięso do miski, w szklance wymieszać żelatynę z wodą i pozostałymi składnikami, wlać do mięsa i dobrze wyrobić rękoma, aż masa mięsna będzie klejąca.
Woreczek wkładam do szynkowaru, do woreczka nakładam masę mięsną i lekko ugniatam, aby nie było powietrza.
Zawijam worek i zamykam szynkowar, odstawiam na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmuję z lodówki i wstawiam go do garnka z wodą i na ogniu, parzę przez 1,5 godziny, woda nie może się zagotować.
Wyjąć szynkowar, ostudzić go w zimnej wodzie i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnie każdy kawałek mięsa rozbić, tłuczkiem do mięsa.
Przełożyć mięso do miski, w szklance wymieszać żelatynę z wodą i pozostałymi składnikami, wlać do mięsa i dobrze wyrobić rękoma, aż masa mięsna będzie klejąca.
Woreczek wkładam do szynkowaru, do woreczka nakładam masę mięsną i lekko ugniatam, aby nie było powietrza.
Zawijam worek i zamykam szynkowar, odstawiam na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmuję z lodówki i wstawiam go do garnka z wodą i na ogniu, parzę przez 1,5 godziny, woda nie może się zagotować.
Wyjąć szynkowar, ostudzić go w zimnej wodzie i odstawić do lodówki na całą noc.