Sposób przygotowania:
Szynka z szynkowaraWykonanie:
Mięsko umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam je na mniejsze kawałki 5 cm( wykroiłam błonki i tłuszcz) i tłuczkiem rozbiłam, przełożyłam do misy.Posypałam pekolosą. 
Do szklanki wlałam gorącą wodę wsypałam, żelatynę i pieprz. Wlałam do mięsa. 
Całość wyrobiłam i wstawiłam do lodówki na 48 godzin. 
W tym czasie przewracałam mięsko z 4 razy by równomiernie się zapeklowało.
Po 48 godzinach mięso przełożyłam do woreczka, a woreczek wstawiłam do szynko-wara. Zamknęłam i przełożyłam do garnka z zimną wodą i wstawiłam na gaz. Temp w wewnątrz mięsa 65 stopni, a na zewnątrz 80. 
Parzyłam 2.1/2 godziny po czym wyjęłam szynkowar z wody i wstawiłam do miski z zimną wodą na 10 minut. 
Potem do lodówki i stała do rana. Rano pokroiłam na kanapki :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
