Sposób przygotowania:
Szynka indycza z szynkowaraPrzygotowanie:
Mięsko z indyka umyłam ( udka ,pierś) pokroiłam w drobną kostkę, przełożyłam do miski.
Dodałam przyprawy ( sól, sól czosnkową suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, majeranek i żelatyna).
Wlewam w to zimną wodę i wyrabiam jakieś 15 minut. Mam pewność, że wszystko dobrze wymieszałam. Mięso wkładam do woreczka, a potem do szynko wara i zamykam go.
Wkładam do lodówki na 48 godzin. Po upływie tego czasu wyjmuję i wstawiam do garnka z wodą tak 1 cm od końca szynko wara. Parzę mięsko 1 godzinę i 20 minut w 70 stopniach.
Pomagam sobie termometrem który miałam w zestawie. Mięso sparzone więc wyjmuje z garnka, zostawiam do ostygnięcia i potem z powrotem do lodówki.
Następnego dnia czyli dziś śmiało kroiłam już na śniadanko.