WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1856]

Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka wieprzowa marynowana w przyprawach i musztardzie chrzanowej, gotowana na suszonych morelach i sliwkach.

Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach

 

Sposób przygotowania:

Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach

ETAP 1:

Szynkę umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem ziołowym i posmarować musztardą chrzanowa. Na dno rękawa foliowego wrzucić morele i śliwki i ułożyć na nich szynkę. Na szynce ułożyć plasterki czosnku. Zamknąć rękaw i odstawić do lodówki na 12 godzin.

Następnie włożyć do garnka. Zalać wodą. Włożyć listek, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotować. Gotować ok godziny na małym ogniu. Wystudzić w zalewie. Wyjąć i schłodzić w lodówce.

Kroić na cienkie plasterki.

Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach
Szynka po wystudzeniu wyjęta z rękawa foliowego
Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach
Szynka po ugotowaniu w rękawie i wyjęciu z garnka
Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach
Szynka posypana przyprawami i posmarowana musztardą
Szynka gotowana w musztardzie na bakaliach
Śliwki suszone i morele wrzucone na dno rękawa foliowego