Sposób przygotowania:
Szynka pieczona w soku z grejpfrutów
Szynkę po umyciu i osuszeniu nacinamy ostrym nożem w kwadraty. Mięso nacieramy dokładnie solą, czosnkiem oraz pieprzem czarnym, białym i ziołowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Z grejpfrutów wyciskamy sok i mieszamy go z syropem malinowym. Sokiem zalewamy mięso w naczyniu, przykrywamy i odstawiamy na jakieś 4 godziny. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Odkrywamy naczynie i podpiekamy jeszcze przez 20 minut. Przed pokrojeniem koniecznie dajemy szynce "odpocząć" przez kwadrans.
![Szynka pieczona w soku z grejpfrutów Szynka pieczona w soku z grejpfrutów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-soku-z-grejpfrutow-168685.jpg)
![Szynka pieczona w soku z grejpfrutów Szynka pieczona w soku z grejpfrutów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-soku-z-grejpfrutow-168686.jpg)
![Szynka pieczona w soku z grejpfrutów Szynka pieczona w soku z grejpfrutów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-soku-z-grejpfrutow-168687.jpg)
![Szynka pieczona w soku z grejpfrutów Szynka pieczona w soku z grejpfrutów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-pieczona-w-soku-z-grejpfrutow-168688.jpg)
monikaT83
kołczu