aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

szynka pod pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna przystawka z szynki i pieczarek

szynka pod pieczarkami

Składniki:

szynka pod pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

szynka pod pieczarkami
Pieczarki myjemy, obieramykroimy w drobną kosteczkę. Gotujemy je w osolonej wodzie przez ok 2 min. Następnie przygotowujemy sos z mleka, mąki i połowy masła. Na dnie naczynia ukłądamy 5 plastrów szynki i przykrywamy pieczarkowym sosem. Na wierzchu układamy pozostałe plastry szynki, wlewamy śmietanę podgrzaną z rozpuszczonym masłem. Polewamy resztę sosu, dekorujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wstawić do piekarnika na 180 stopni na 5 min, by danie się zarumieniło.

Tagi:

szynka